Search

    Handleiding Onderhoud Messen

    Als het goed is heb je inmiddels onze prachtige handgemaakte koksmes
    ontvangen of komt deze er nog aan. Via deze pagina geven we je graag onderhoudstips om de levensduur van onze T&M Knives te verlengen.

    1- Plaats de koksmes niet in de vaatwasser. Gezout en warm water is geen
    goede plek voor een professionele koksmes. Was je koksmes na gebruik
    altijd met de hand en droog het mes meteen af. Leg het vervolgens op
    een droge plek.

    2- Berg je mes veilig op in de meegeleverde beschermcover of in een
    messenblok of magneet. Laat je mes nooit los in de lade liggen. Door het
    trekken aan de lade schuiven messen langs elkaar heen. Dit zorgt voor
    schade en botheid aan het koksmes.

    3- Voorkomen is beter dan genezen, zo ook met geslepen koksmessen.
    Onderhoud je koksmes door regelmatig te slijpen. Wanneer je koksmes
    te bot is, wordt het steeds lastiger om deze scherp te krijgen. Gebruik
    een normale messenslijper, wetsteen of aanzetstaal, alle 3 de varianten
    zijn prima.

    4- Is er toch corrosie ontstaan doordat het mes niet goed behandelt is?
    Geen paniek, dit kun je gemakkelijk oplossen. Probeer in eerste instantie
    de plek(ken) in te wrijven met olijfolie. Laat het 60 seconden intrekken
    en wrijf het er voorzichtig af. Maak het mes vervolgens weer schoon en
    droog het af met een droge doek Herhaal dit enkele dagen.